Magere opkomst voor sollicitatiedag ‘Mijn Restaurant!’

Redactie KW

Traditiegetrouw moeten de deelnemende koppels van het VTM-programma Mijn Restaurant op zoek gaan naar geschikt personeel voor hun keuken en zaal. Maandagmorgen hielden Kristof en Silke, het West-Vlaamse koppel, een eerste sollicitatieronde in Nieuwpoort. Helaas was er een magere opkomst. Omstreeks 10u30 stonden er nog maar acht sollicitanten aan te schuiven voor het restaurant in de Oostendestraat.

“We gaan al meteen aanvaard zijn, zeker?”, grapte een van de kandidaten. Normaliter moet je als sollicitant stipt op tijd zijn op je afspraak om een goede indruk te maken, maar dat was in dit geval niet echt nodig. Hoewel de meesten al vroeg van de partij waren, aangezien de start was aangekondigd om 8.30 uur, mochten de eerste kandidaten pas binnen om twintig voor elf.

“De moeite om voor in de kou te staan”

Aan diversiteit was er alvast geen gebrek. We spraken met een souschef, een barman, een poetsvrouw en een afwasser. Jurgen de Vriese komt uit het Oost-Vlaamse Merelbeke. Hij was een van de eersten die opdaagde voor het restaurant in Nieuwpoort. “Het is zeker de moeite waard om hier in de kou te staan wachten”, aldus Jurgen.

“Je kan maar proberen”

Linsey Lauwereins uit Nieuwpoort solliciteerde voor de functie van poetsvrouw. “Je kan maar proberen hé”, zegt ze. “Ik volg het programma en weet dat ze echt personeel nodig hebben. Daarom sta ik hier.” Niang Alioune, ook uit Nieuwpoort, ging dan weer voor de functie van afwasser. “

(NH voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 12 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier