Maes Music Box komt naar Heule

Redactie KW

Op zaterdag 15 oktober wordt Heule getrakteerd op een verrassingsconcert op het Lagaeplein. De Tinekesgemeente won de laatste Maes Music Box van Maes en Studio Brussel.

De laatste weken werd er wat afgedronken in Heule. Het plaatselijke gerstenat werd even aan de kant geschoven en vervangen door Maes. Met resultaat, want doordat Heule de meeste kroonkurkjes en lipjes van Maes verzamelde, krijgt de gemeente een gratis concert op 15 oktober.

Enkele mensen hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd van Maes. Toen de gemeente bij de vijf finalisten bleek te zijn, werkten verschillende verenigingen samen om zoveel mogelijk kroonkurkjes en lipjes in te zamelen.

Wie naar Heule komt, blijft een verrassing tot het laatste moment, maar wellicht wordt het Gabriel Rios.

Voor de Maes Music Box-concerten kregen zes gemeenten op vrijdagavond een container ‘cadeau’ van waaruit een Belgische topband vervolgens een gratis concert gaf. Triggerfinger startte de reeks begin september in Roeselare (foto), daarna speelden ook Customs, Suarez, Hooverphonic en A Brand al een concert. Voor het zevende concert was er een wedstrijd, die Heule dus gewonnen heeft.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier