Made in Kortrijk van start

Made in Kortrijk gestart
Redactie KW

Op de site van de vroegere NMBS-loodsen in Kortrijk kan je kennismaken met het jonge creatief geweld in de provincie. MADE IN KORTRIJK biedt aan West-Vlamingen de kans om met hun discipline uit te pakken. En er loopt blijkbaar heel wat talent rond, want er kwam een 70 tal aanvragen binnen om aan het project mee te werken. 12 West-Vamingen raakten door de selectie van de vakjury, hun werk wordt in containers tentoongesteld.

Door de kunstenaars in een afzonderlijke en eigen ruimte te stoppen zorgen de organisatoren van MADE IN KORTRIJK voor een groter contrast. Bovendien is zo’n reuzenkist een ideale ruimte om je in uit te leven. Iedere container is gevuld met een andere discipline.
Zo bouwde Rik Verhaest met 750 doosjes een eigen stad.

“Die doosjes zijn allemaal stalen plaatjes die mechanisch geplooid zijn en onpersoonlijk maar door er iets persoonlijks iets aan toe te voegen namelijk die stokjes krijg je een wisselwerking,” zegt kunstenaar Rik Verhaest.

MADE IN KORTRIJK stimuleert de creativiteit in de ruimste zin van het woord. Er komen een tiental disciplines aan bod. Maar het project is meer dan de zoveelste tentoonstelling.

“Of je nu interesse hebt voor fotografie, mode of design. Iedereen kan er van proeven en zo krijg je de kans om je netwerk te vergroten. Dat is belangrijk als jonge beginner en creatieve entrepreneur,” licht organisator Bart Meyskens toe.

De vierdaagse MADE In KORTRIJK loopt nog tot 7 december op de NMBS site bij FUTUROTEXTIEL 08.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier