Machteld Cornelis een jaar lang tussen de Inca-indianen

28/08/08 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

Bron: Kw

Als kind deed Machteld Cornelis uit Ruiselede niets liever dan bladeren in de indianenboeken van haar mama, die Spaans studeerde. Toen ze wat 'groter' werd, wist ze : „Daar wil ik naar toe." De jongedame liet er geen gras over groeien. Na haar middelbare studies in De Bron in Tielt, trok ze via een Nederlandse organisatie naar Cuzco in Peru, om er vrijwilligerswerk te verrichten tussen de Inca-indianen. Het werd een ervaring voor het leven.

Na haar middelbare studies (humane wetenschappen) in De Bron in Tielt pakte Machteld Cornelis - dochter van Dirk Cornelis, directeur van Cultuurcentrum De Spil in Roeselare - haar koffers en nam het vliegtuig richting Peru om een jaar lang te leven en te werken tussen de Inca-indianen. Dit deed ze via de Nederlandse organisatie 'Vrijwillig Peru', waar ze toevallig mee in contact gekomen was. „Tot Kerstmis heb ik gewerkt in een school voor gehandicapte kinderen", begint Machteld haar verhaal. „Er was daar ook een soort kunstklasje. Ik gaf er dansles en hielp er met tekenen. Tijdens de Peruaanse zomervakantie die valt in januari en februari heb ik vervolgens meegewerkt aan een opvangproject in een arme gemeenschap, een uur rijden van Cuzco. Ik speelde met de kinderen, we knutselden, deden groepsspelletjes, sp...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!