Maatregelen moeten Torhoutse uitgaansbuurt veiliger maken

Redactie KW

VIDEO UPDATE – De Torhoutse uitgaansbuurt moet een pak veiliger worden door camerabewaking, politieverordeningen, betere verlichting en meer controles van de politie. Dat heeft de Torhoutse burgemeester Norbert De Cuyper bekendgemaakt op een persconferentie in de nasleep van een dodelijke steekpartij in juli.

Na de steekpartij waarbij 2 gewonden en een dode vielen in de nacht van 15 op 16 juli van dit jaar wil het Torhoutse bestuur de beruchte uitgaansbuurt in de omgeving van de Stationsstraat een stuk veiliger maken. “We zullen investeren in een betere verlichting en camerabewaking die de hele buurt constant moet filmen”, zegt burgemeester De Cuyper.

Geen alcohol op straat

Het camerasysteem dat er zo snel mogelijk zal komen heeft een kostenplaatje van ongeveer 50.000 euro. “Daarnaast moeten er verschillen politieverordeningen komen: in het weekend geen alcohol op straat, plaatsverbod voor wie het te bont maakte, portiers in de cafés en een geïntegreerd veiligheidsbeleid. Verder moeten er ook meer controles komen van de politie. Ook de federale politie is gevraagd bijstand te leveren. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen,” zegt de burgemeester.

Maatregelen moeten Torhoutse uitgaansbuurt veiliger maken

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier