Maanden vertraging voor nieuw In Flanders Fields Museum

Redactie KW

Omdat ze (veel) duurder uitvallen dan gepland, stuurt het stadsbestuur van Ieper de verbouwingswerken aan het In Flanders Fields Museum grondig bij. Er wordt fors gesnoeid. De werken lopen ook maanden vertraging op.

Het budget voor het nieuwe IFFM ligt vast”, aldus burgemeester Luc Dehaene. „Voor het onderdeel ‘ruwbouw en afwerking’ was 1,6 miljoen euro voorzien.”

„Nu blijkt uit de ingediende offertes dat dat liefst de helft meer zou kosten, zowat 2,4 miljoen euro, exclusief btw. Dat is een onoverkomelijke meerkost die niet binnen ons globale projectbudget kan worden opgevangen.”

„Het schepencollege zag zich dan ook verplicht de huidige procedure stop te zetten en op zoek te gaan naar oplossingen. We gaan nu een heraanbesteding uitvoeren op basis van een gewijzigd bestek. Op 6 december zal de gemeenteraad beslissen over het nieuwe bestek dat voorziet in een meer dan ernstige ‘afslanking’.”

Wijzigingen

Wat verandert er in vergelijking met de oorspronkelijk plannen ? Het vloerniveau in de Coomansvleugel (nu foyer) wordt niet verlaagd, het ontwerp voor de twee nieuwe trappen wordt vereenvoudigd en de doorsteken onder de Donkerpoort naar de Wester- en Oostervleugel worden niet uitgevoerd. Burgemeester Dehaene : „Deze laatste ingreep alleen al zal een besparing van 3 à 400.000 euro opleveren. Het is jammer dat die doorsteken niet zullen worden gerealiseerd, want het was de ideale oplossing om het hele museumtraject ‘indoor’ te houden. Maar we hebben geen andere keus.”

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en ook in het journaal van Focus-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier