Maandag starten werken in Jozef Duthoystraat

Redactie KW

Maandag 8 september starten de lang aangekondigde wegwerkzaamheden in de Jozef Duthoystraat. Na meer dan dertig jaar krijgt de straat een nieuwe fundering en toplaag krijgt. De werken duren tien weken. De hinder voor de handelaars zou tot een minimum beperkt moeten blijven.

Aannemer Vanden Buverie uit Desselgem voerde een tweetal jaar geleden eenzelfde karwei uit in de Lebbestraat. De kapot gereden asfaltlaag en onderliggende kasseistenen worden opgebroken en maken plaats voor een nieuwe fundering met steenslag en een nieuwe toplaag. „Aan het rioolstelsel wordt in principe niet geraakt, maar de aansluitingen zullen wel worden gecontroleerd”, aldus schepen van Openbare Werken Henri Dewitte. Er komen ook nieuwe boordstenen.

In drie fases

Eerst wordt de strook tussen het plateau aan de Nieuwhuizenstraat tot aan de Cichoreistraat in een nieuw jasje gestoken. Vervolgens komt het stuk tot aan de Driekoningenstraat aan de beurt en daarna gaat men verder tot aan de lichten van de Westerlaan. „Bij goed weer moeten de werken na tien weken achter de rug zijn. De handelaars en garages zullen meestal bereikbaar blijven”, geeft de schepen nog mee.

De werken zouden 247.558 euro kosten.

(TVW)

Het volledige artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 5 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier