Maandag beginnen werken kluifrotonde ‘Rijksweg’ Lendelede

Redactie KW

Maandag beginnen de voorbereidende werken voor de aanleg van een kluifrotonde op het kruispunt van de Rijksweg (N36) met de Groenstraat in Lendelede.

Het huidige kruispunt wordt omgevormd tot een kluifrotonde met een fietsdoorsteek in het middeneiland en vrijliggende fietspaden langs de N36. Voorafgaand worden rooiwerken uitgevoerd en worden de nutsleidingen verplaatst. Het einde van alle werken samen is voorzien tegen september 2012.

Hinder

Het begin van de werken zal geen noemelijke verkeershinder veroorzaken. De werken voor de nutsleidingen beginnen eind september. De werken zullen in diverse fases worden uitgevoerd en een viertal maanden in beslag nemen. Tijdens deze werken worden in hoofdzaak de parkeerstroken ingenomen. De zijstraten die uitkomen op de N36 worden ook tijdelijk afgesloten. Er geldt dan een plaatselijke omleiding.

In de eerste fase, bij het plaatsen van de hoofdleidingen gas en elektriciteit, is het mogelijk dat 1 rijstrook op de N36 moet worden ingenomen als werfzone. Het verkeer zal dan beurtelings doorgang krijgen met behulp van tijdelijke werflichten.

Kluifrotonde

De aanleg van de kluifrotonde zelf zal beginnen in februari volgend jaar. De werken zullen duren tot september. Die werken zullen ernstige hinder veroorzaken voor het verkeer op de drukke as Roeselare-Harelbeke.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem en Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier