Maaltijden dienstencentrum Diksmuide verhuizen naar Yserheem

Redactie KW

Diksmuidelingen die nu eten in het lokaal dienstencentrum zullen vanaf april 2012 daarvoor terecht kunnen in het restaurant van het nieuwe woon- en zorgcentrum Yserheem. Dat was te horen op de gemeenteraad van maandagavond 28 november 2011. Voor de cafetaria van het dienstencentrum en het cultureel centrum zoekt de stad een concessionaris.

Eigenlijk wilde Diksmuide al een tijdje een concessionaris voor de cafetaria van het dienstencentrum en het cultuurcentrum. Omdat de stad een vinger in de pap van de keuken wilde blijven hebben, werden er tot nu toe geen kandidaten gevonden. Een concessionaris is liefst baas in eigen zaak. De nakende opening van het restaurant in het gloednieuwe woon- en zorgcentrum Yserheem zorgt nu voor nieuwe perspectieven. Diksmuidelingen die nu nog in het lokaal dienstencentrum gaan eten, krijgen vanaf april die maaltijden in dat nieuwe restaurant geserveerd. Zo heeft de stad de keuken van het dienstencentrum niet meer nodig en kan een concessionaris over de hele infrastructuur van het dienstencentrum beschikken.

In de concessie zit niet alleen de cafetaria met keuken – de concessionaris mag het geheel uitbouwen tot een volwaardige horecazaak en dus ook maaltijden serveren – maar ook de mogelijkheid voor het plaatsen van een open terras, het appartement op de eerste verdieping en een garage. De stad verwacht van de uitbater dat aan de zaak een eigen cultureel cachet wordt gegeven en dat er bijzondere inspanningen worden gedaan naar de verenigingen toe.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier