Maalsesteenweg moet veiliger

Redactie KW

Het Studie en Aktiekomitee van Sint-Kruis voerde zaterdagvoormiddag actie langs de Maalsesteenweg in Sint-Kruis. Ze pleiten er voor een veilige Maalsesteenweg die nu voor de zwakke weggebruiker een gevaarlijke weg is.

“We vragen dan ook aan het Brugse stadsbestuur en aan de Vlaamse Overheid om een studie te laten uitvoeren om de weg veiliger in te richten. De laatste jaren was er immers een toename van nieuwe winkels en vele nieuwe woongelegenheden. Wij hebben kunnen vaststellen dat de voetpaden te smal zijn. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk doorkomen met een rolstoel of met kinderwagens. Die moeten op bepaalde plaatsen gewoon uitwijken naar het fietspad”, zegt Linda Vandenbruwaene van het SAK Sint-Kruis die hun grieven nog deze maand aan de overheid zullen overmaken.

Snelheid

“Verder merken wij dat wagens op bepaalde plaatsen gewoon gedeeltelijk op het fietspad parkeren waardoor fietsers niet meer naast elkaar kunnen fietsen. Het oversteken aan de Maalsesteenweg is levensgevaarlijk en moet dringend aangepakt worden. Ten slotte vragen wij duidelijkheid rond de snelheid. De snelheid langs de Maalsesteenweg is niet steeds éénduidig. Op bepaalde plaatsen mag men 50 kilometer per uur, op andere plaatsen 70 kilometer per uur “, aldus Linda Vandenbruwaene.

Veiligere fietspaden

“Wij vragen dus duidelijk om de voetpaden breder en veiliger te maken, een veiligheidsstrook te voorzien tussen het fietspad en de parkeerruimte, meer ruimte te voorzien voor fietsers en voetgangers door het parkeren horizontaal te maken, het voorzien van een middenberm om de ruimte om over te steken te verkleinen, de voetpaden van de zijstraten door te trekken tot aan de rijweg van de Maalsesteenweg wat snelheidsremmend zal werken, de herinrichting van het kruispunt met de Altebijstraat en de snelheid tot 50 kilometer te beperken op het hele traject tussen de Kruispoort en de Doornhut” meent Linda Vandenbruwaene.(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier