Maakte anesthesist fatale fout bij vrouw uit Vlamertinge tijdens kleine ingreep?

27/01/12 om 13:43 - Bijgewerkt om 13:43

Bron: Kw

Een anesthesist uit Gent staat terecht voor onopzettelijke doding. In februari 2006 trok Rita Forcé uit Vlamertinge naar het Jan Yperman Ziekenhuis voor een kleine ingreep aan de schouder. Ze moest daarvoor wel worden verdoofd. Na één dag mocht ze naar huis, maar 's anderendaags kloeg ze over pijn in de keel en was ze zwaar vermoeid. Op aanraden van de huisdokter bood ze zich opnieuw aan in het ziekenhuis. Daar bleek dat tijdens de verdoving haar slokdarm werd geperforeerd. De vrouw onderging nog een spoedoperatie maar stierf een paar dagen later. De anesthesist vraagt nu bijkomend onderzoek.

Twee dagen na het overlijden, nog vóór de begrafenis, werd er klacht neergelegd. Dat het zolang duurde eer de zaak nu kan worden behandeld, heeft te maken met de aanstelling van een college van drie deskundigen. Die beslisten dat de dokter verantwoordelijk was. Een tegenonderzoek volgd...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!