“Maak werk van randparking in Veurne”

Redactie KW

Dat burgemeester Verfaillie van Veurne een deurwaarder wil inzetten om overtredingen in de blauwe zone te noteren, is bij de plaatselijke horeca in het verkeerde keelgat geschoten. De uitbaters voelen zich geviseerd.

Burgemeester Jan Verfaillie (CD&V) zei het in de jongste gemeenteraad twee keer met nadruk : “Het stadsbestuur neemt een deurwaarder onder de arm om misbruiken in de Blauwe Zone te acteren.”

“Wij hebben het weer eens gedaan”, zucht tearoomuitbater Christophe Maes. “De inkomsten van de parkeerretributies zouden worden aangewend om toeristen te lokken met grote borden aan de rand van de stad”, aldus zijn collega Erik Gunst. “Waar blijven ze? Volgens de bevoegde schepen brengen de retributies niet genoeg op, precies door die misbruiken.” “Ik kan die praktijken niet ontkennen”, geeft Herman Vandenbussche, voorzitter van Horeca Veurne toe. “Maar de reactie – dreiging met deurwaarders en politie – is buiten proportie.” “Het is tijd dat de stad werk maakt van een grote randparking’, zeggen Herman Vandenbussche, Erik Gunst, Christophe Maes en Ivan Devinck.

(MMA)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier