M’Hamed El-Kaddouri en Saïda Oulad Moussa uit Kortrijk slepen Beraberprijs in de wacht

Redactie KW

Nadia en Warda El-Kaddouri nomineerden hun ouders voor de Beraberprijs, een prijs van het Willemsfonds en de Unie van Turkse Verenigingen (UTV) voor ouders die hun kinderen met raad en daad bijstaan tijdens hun studies.

“Warda had op school gehoord over de Beraberprijs”, vertelt Nadia (22). “We besloten om samen een brief te schrijven naar de organisatoren van de prijs om onze ouders voor te stellen. Ze hebben altijd achter ons gestaan en ons gepusht om kansen te grijpen en onszelf te ontplooien en daar zijn we hen dankbaar voor.”

Jenga

Nadia heeft twee bachelordiploma’s op zak: orthopedagogie en sociaal werk. Die behaalde ze aan de Katho, nu Vives. Haar zus, Warda (23), behaalde een masterdiploma taal- en letterkunde en studeerde een halfjaar in Duitsland in het kader van een Erasmus-uitwisseling. Daarna begon ze aan een master Europese studies. Intussen loopt Warda stage bij de VN-organisatie Unesco.

Nadia is al even aan de slag als vormingswerker bij jeugdhuis Jenga in Kortrijk waar ze jongeren met een andere cultureel-etnische achtergrond begeleidt bij hun integratie aan de hand van toffe activiteiten.

(JH-foto JVGK)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Kortrijks Handelsblad en De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier