Luxemburger Pol Leurs wint Internationale Cartoonwedstrijd Knokke-Heist

Redactie KW

De Luxemburger Pol Leurs heeft de vijftigste Internationale Cartoonwedstrijd van Knokke-Heist gewonnen. Met de Gouden Hoed is 3.500 euro gemoeid.

Er namen dit jaar 587 cartoonisten uit 76 landen deel aan de wedstrijd. Zij zonden samen 2.131 spotprenten in. De overwinning ging dit jaar naar de Luxemburger Pol Leurs. Leurs won in 2006 en 2008 ook al de Bronzen Hoed in Knokke-Heist. De Zilveren Hoed of 2.000 euro gaat naar de Belg Stefaan Provijn. De Bronzen Hoed ter waarde van 1.250 euro gaat naar de Iranees Mohammad Ali Khoshkam. In Iran is de wedstrijd zo populair dat er een preselectie wordt gehouden. Voorzitter Maxim Willems van het Cultuurcentrum Scharpoord kon echter nog niet achterhalen of daar censuur mee is gemoeid. Hoe dan ook halen de cartoons uit het land volgens hem een hoog niveau.

De tentoonstelling naar aanleiding van de 50ste Internationale Cartoonwedstrijd vindt plaats van 26 juni tot 18 september 2011 plaats in een tent op het strand voor het Casino Knokke. De feestelijkheden voor de vijftigste editie zijn financieel en praktisch nog niet rond. Volgens Maxim Willems komt er wel een groots feest op het strand. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier