Luka Bloom bepaalt programmatie Dranouter

Redactie KW

Folkzanger Luka Bloom wordt deze zomer gastprogrammator van het festival Dranouter. Hij zal de line-up van een zevental artiesten bepalen.

De Ierse zanger heeft alvast een evidente keuze gemaakt. Eva De Roovere, met wie hij het nummer “Sunny Sailor Boy” herneemt, zal deel uitmaken van zijn programma. Ook Villagers, de band rond frontman Conor J. O’Brien, zal in de line-up worden opgenomen.

“Inderdaad”, lacht Luka Bloom in De Standaard, “na al die jaren als hongerige zwervende zanger heb ik eindelijk een job gevonden!” De folkzanger zal een aanzienlijke impact hebben op het programma van Dranouter. Hij kiest voor groepen die hij wil laten ontdekken en waarin hij gelooft. “Ik ben zeer vereerd. In mijn geest ben ik nog steeds die achttienjarige schooier van toen. Maar ik zal mijn best doen!”

Voor Luka Bloom is Dranouter hét Belgische voorbeeld van een goed festival. “Ze hebben een folkverleden, maar hebben alles opengetrokken naar andere genres, met een ruim en wijds aanbod als gevolg. Ik verzeker u dat andere muzikanten dit festival torenhoog inschatten.”

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier