Luid protest bij aanvang van gemeenteraad Roeselare : “Trek ontslagen bij stadspersoneel in !”

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Heel wat animo op het voorplein van het stadhuis bij de aanvang van de gemeenteraad : het gemeenschappelijk vakbondsfront, N-VA en PVDA lieten luidkeels hun ongenoegen horen over het ontslag van twaalf contractuele bedienden bij het stadspersoneel, dat vorige week is ingezet.

De ontslagen komen er na de kerntakenanalyse die het Roeselaarse stadsbestuur in de voorbije maanden uitvoerde. Wat resulteerde in een aantal ingrepen, zowel aan inkomsten- als uitgavenzijde, die in de periode 2013-2019 zo’n 46,5 miljoen euro moeten opleveren. Dat er daarbij ook naakte ontslagen moeten vallen, is voor de manifestanten echter een brug te ver. Ze eisen dat die onmiddellijk weer worden ingetrokken. Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACOD-VSOA-ACV voegde daar nog aan toe dat het de indruk heeft dat er bij deze operatie bepaalde mensen worden ‘gezocht’. “En we zullen ook voor de arbeiders geen naakte ontslagen aanvaarden”.

Een delegatie van de actievoerders werd door burgemeester Luc Martens en financieschepen Henk Kindt ontvangen, waarna de gemeeenteraadszitting normaal kon beginnen. Zij het aanvankelijk onder rumoerige omstandigheden, want het luid getoeter en gefluit buiten bleef nog even duren. Het kerntakendebat stond niet op de agenda van deze raadszitting. Toen Bart De Meulenaer (N-VA) er tijdens de vragenronde toch nog een punt van maakte, verwees schepen Henk Kindt (SP.A) hem naar de bijzondere gemeenteraadscommissie die over dit issue zal worden gehouden op maandag 8 juli. “En waar we ook zullen luisteren naar uw voorstellen”, voegde hij er minzaam aan toe. (JRE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier