Luchthavens Oostende en Kortrijk wachten op uitbater

Redactie KW

Het Vlaamse Gewest zoekt kandidaten voor de exploitatie van de regionale luchthavens van Oostende en Kortrijk-Wevelgem. Daarvoor wordt een internationale mededingingsprocedure georganiseerd.

De uitbating van de luchthaven zal worden toevertrouwd aan een luchthavenexploitatiemaatschappij (LEM), een rechtspersoon van privaat recht die zich uitsluitend richt op de exploitatie en commercialisering van de luchthaven. De concessieovereenkomst heeft een maximale duur van 30 jaar.

Geïnteresseerden kunnen zich ook kandidaat stellen voor de exploitatie van beide luchthavens. De terreinen en de ontwikkeling van de basisinfrastructuur worden ondergebracht in een luchthavenontwikkelingsmaatschappij (LOM). (bel)

In een beginfase zal het Vlaamse Gewest de enige aandeelhouder zijn van de LOM Oostende. In de LOM Kortrijk-Wevelgem zal het Vlaamse Gewest een meerderheid van de aandelen verwerven, naast lokale en regionale publieke partners.

Geïnteresseerden moeten uiterlijk op 27 februari hun kandidatuur indienen. Daarna volgt een mededingsprocedure op basis waarvan de uitbaters zullen worden aangeduid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier