Luchthaven zoekt geld voor dringende aanpassingswerken

Redactie KW

Om aan de Europese wetgeving te voldoen, zijn op het vliegveld Kortrijk-Wevelgem enkele dringende aanpassingswerken nodig, zoals het aanpassen van de taxibaan en het aanleggen van een parking. Het Vlaams Gewest kan echter pas met geld over de brug komen als de nieuwe beheersvorm voor de luchthaven op poten staat.

De West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Kortrijk-Wevelgem (W.I.V.), die momenteel de luchthaven uitbaat, hoopt dat Vlaanderen een voorschot toekent om de werken te kunnen uitvoeren. “Indien de aanpassingen niet gebeuren, dan is de toekomst van de luchthaven in gevaar”, aldus Yves Debaere, vicevoorzitter van de W.I.V.

Groen

De intercommunale stapte inmiddels als enige van de zes Belgische internationale luchthavenbeheerders in het Europees project ‘Groene Duurzame Luchthavens – Green Sustainable Airports’. “In dat project werken verschillende partners samen om het beheer van vliegvelden en passagiersvervoer duurzamer te maken”, klinkt het. “Het is de bedoeling om samen met de andere partners op zoek te gaan naar maatregelen om bijvoorbeeld de geluidsoverlast te verminderen en de CO2-uitstoot te reduceren.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier