Luchthaven krijgt klap door crisis

Redactie KW

Het effect van de crisis is ook op de Oostendse luchthaven te merken. De passagierstrafiek kreeg al een flinke klap en de luchthavendirectie verwacht dat ook het vrachtvervoer zal volgen. De komst van Jet Air moest Oostende definitief op de kaart zetten als luchthaven van de populaire toeristische bestemmingen. Maar volgens de touroperator zijn de vooruitzichten voor dit jaar erg goed.

Dat de cijfers op de Oostendse luchthaven een duik nemen was te verwachten. In januari en februari daalde het aantal passagiers met een vijfde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat zijn ruim 14.500 mensen minder.

Vooral februari met een daling van 30 % springt er uit. Ook Jet Air spreekt in die periode van een flinke dip terwijl de boekingen in januari en maart wel de verwachtingen halen.

Je vliegvakantie starten in Oostende is voor heel wat West-Vlamingen een troef. In de zomervakantie draait de passagiertrafiek met 13 verschillende bestemmingen rond de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden, Tunesië en Turkije op volle toeren.

In tegenstelling tot de passagierstrafiek hield het vrachtvervoer wel nog stand in Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier