Luc Tack vervangt Chris Dewulf als gedelegeerd bestuurder Picanol

Redactie KW

Chris Dewulf is niet langer gedelegeerd bestuurder van weefgetouwenfabrikant Picanol uit Ieper. Dat laat het bedrijf vrijdag weten. Hoofdaandeelhouder en textielondernemer Luc Tack volgt hem op. Dewulf blijft tot eind 2009 adviserend bestuurder bij Picano en wordt volgend jaar voorzitter van de raad van bestuur.

De wijzigingen in de raad van bestuur en in het topmanagement zijn een gevolg van de recente kapitaalverhoging bij Picanol. Die was nodig om de balans van het bedrijf te versterken en de herstructureringskost op te vangen. Picanol kwam door de crisis en de sterk teruggevallen vraag naar weefgetouwen in zwaar weer terecht kwam.

Luc Tack nam via zijn voorkeurrecht het gros van de kapitaalverhoging op zich en werd zo de grootste aandeelhouder. Met Oostrotex bezit hij 59,93% van de stemrechten en via Symphony Mills nog eens 8,39%. Symphony Mills heeft bovendien samen met Sofines BV en Pasma NV van Patrick Steverlynck de gezamenlijke controle over Stichting Administratiekantoor (STAK) Picanol, dat goed is voor 18,77% van de stemrechten.

Chris Dewulf had eerder al aangegeven dat hij op zijn zestigste wilde terugtreden als gedelegeerd bestuurder. Donderdag/gisteren legde hij die functie neer. De raad van bestuur wees Luc Tack als zijn opvolger. Tack had via coöptatie Stefaan Haspeslagh binnen de raad van bestuur vervangen. Tack, die belangen heeft in verschillende textiel-KMO’s, kwam in beeld nadat voormalig topman van Picanol Jan Coene de wacht werd aangezegd toen bleek dat hij zich te hoge vergoedingen had toegekend.

Volgend jaar volgt Cris Dewulf Luc Van Nevel op als voorzitter van de raad van bestuur van Picanol. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier