Luc Dedecker strijdlustiger dan ooit opnieuw in Middelkerkse politieke arena

Redactie KW

Luc Dedecker verliet in 2000, nadat hij twaalf jaar schepen was geweest, de gemeentelijke politiek. „Ik was uitgekeken en had nood aan een frisse wending”, zegt Luc Dedecker die een aanbieding aanvaardde vanuit de Rechtbank van Koophandel, een ambt onverenigbaar met een politiek mandaat. Nu gooit hij het over een andere boeg. Begin dit jaar werd hij verkozen tot LDD-voorzitter in Middelkerke. „Ik kan het debacle in mijn gemeente niet meer aanzien.”

„Toen ik tien jaar geleden de politiek verliet, heerste een algehele malaise in het politieke bestuur van de gemeente, zowel in mijn eigen partij Stem van het Volk – de toenmalige Volksunie, zeg maar – als op nationaal niveau. Na twaalf jaar was ik uitgekeken. Mijn nieuwe functie als handelsrechter mocht ik trouwens niet combineren met een politiek mandaat. Bovendien werd mijn broer Jean-Marie in die periode VLD-senator en in Middelkerke was de VLD de grootste oppositiepartij”, zegt Luc Dedecker die zijn politiek afscheid van destijds toelicht.

Neerwaartse spiraal

„Na tien jaar moet ik bedroevend constateren dat Middelkerke in een neerwaartse spiraal terechtgekomen is. Het bestuur is ondermaats en het belang van de bevolking is totaal ondergeschikt aan het persoonlijk en financieel voordeel van enkelen. België staat stil en Middelkerke hinkt achterop ! Alle grote evenementen zijn verdwenen en wat overblijft, dateert van tien jaar en langer geleden”, aldus Luc Dedecker.

Afgesnauwd en beschimpt

„In de gemeenteraad wordt de oppositie afgesnauwd en beschimpt en veel personeelsleden met wie ik regelmatig contact heb, zijn gedemotiveerd en uiten onverbloemd hun misnoegen. Hieraan moet een einde komen en ik zie het als mijn plicht om het tij te keren in het belang van onze kinderen en kleinkinderen”, zegt Luc Dedecker.

Steun voor broer Jean-Marie

„Ik ben een Vlaams liberale republikein, net als mijn broer Jean-Marie met wie ik een zeer hechte band heb. Hij vraagt mij al enkele jaren om samen te werken. Ik heb hem altijd door dik en dun gesteund, zowel uit familiaal als ideologische standpunt…

(LC)

Uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 28 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier