Louis ‘Toby’ Talpe in Sterren op de Dansvloer

Redactie KW

Als Toby helpt hij boeven vangen, als Hannes weet hij wat aan te vangen met een lap Wagyu-rund in zijn pan en als Louis Talpe is Louis Talpe ‘het prototype van de perfecte man, genre Brad Pitt’. Niet onze woorden, maar die van Erika Van Tielen, gedikke! Die Louis Talpe leert nu op vraag van VTM dansen, én dan is het nog een sympathieke peer ook!

In Schelle – niet die ‘van de zeuge’, maar de gemeente waar Studio 100 is gevestigd – krijgen we een uitblazende Louis Talpe voor ons gezeten : „Het is druk, man.”

Drukker dan anders ?

Louis Talpe : „Dat niet. Het is een ander soort drukke bezigheid. Normaal sta ik van zes uur ‘s morgens tot zes uur ‘s avonds op de set, terwijl het nu vooral dansen, dansen, dansen is. Ik krijg dat niet meer uit mijn hoofd : ik denk eraan in de wagen, in de zetel, voor ik ga eten, voor ik ga slapen… Neen, ik vind dat niet erg. Ik denk graag mee. Ik probeer nu zelf ook wat input te geven, wat ideetjes te lanceren voor onze choreografieën. Zo merkt Leila (Akcelik, zijn professionele danspartner, red.) dat ik ermee bezig ben.”

Hoeveel uur per week ben je bezig met dat dansen ?

„Per week ? Vier à vijf uur per dág en als het past in onze agenda’s, is dat zeven dagen op zeven. Ik ga in de weekends vaak naar zee, waar mijn ouders verblijven. Wel : ik ben er al vier weken niet meer geweest. Ik voetbal ook niet meer, al speel ik nu zaterdag wel nog mee in een benefietmatch, georganiseerd door Erik Van Looy, ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.”

Mag jij nog voetballen dan, met die Sterren op de dansvloer in het verschiet ?

„Ik mag, ja, maar ik ben uit mezelf geminderd. Ik zou het niet willen meemaken dat ik net nu iets breek of zo. Mijn spelstijl is nogal euh… Niet agressief, maar het gebeurt vaak dat ik het achteraf voel aan mijn lijf.”

(Mico voor kw.be)

Het volledige interview, met onder meer Louis’ mening over zijn outfit, zijn idoolstatus en zijn kook- en danstechniek in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 26 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier