Louis-Maxim Desmadryl en Sergei Gontcharenko strijden voor preseslint

Redactie KW

Louis-Maxim Desmadryl uit Kortrijk en Sergei Gontcharenko uit Roeselare hebben hun bed maar weinig gevoeld deze week. Het was verkiezingsweek aan de Kulak en ze strijden beiden om het lint van preses. Dat wil zeggen promotie voeren en stemmen ronselen.

Ze doen dat samen met een heel team. En wie vrijdag wint, zwaait volgend jaar de scepter over het Kulak-presidium… We ontmoeten Sergei, student biomedische wetenschappen, en Louis-Maxim, student rechten, halverwege de verkiezingsweek. Een vermoeide Sergei, want de avond voordien was er de grote fuif van zijn team Ithaka. „Ik heb de voorbije 48 uur amper 6 uur geslapen”, bekent de student die tien jaar geleden met zijn moeder vanuit Oekraïne naar Vlaanderen verhuisde. Sergei heeft al wat ervaring doordat hij in de leerlingenraad van het college in Roeselare zetelde. “Vandaar dat ik de rol van preses op me nam.”

“Meesten zijn beroemd op berucht geworden”

Ook Louis-Maxim heeft al wat ervaring. „Ik was vorig jaar preses in het secundair, in O.L.-Vrouw-van-Vlaanderen. Ik neem graag de leiding en wil beleidsbeslissingen helpen nemen. Als preses leer je heel veel medestudenten kennen. Ik wil hen een leuke studententijd bezorgen. Bovendien heeft de Kulak al een legacy wat zijn presessen betreft. De meesten zijn beroemd of berucht geworden. Denk maar aan Vincent Van Quickenborne.”

‘Beperkt’ campagnebudget

Beide teams zijn ongeveer een maand geleden begonnen met de voorbereiding van de verkiezingsweek. „Het moeilijkste was om sponsors te vinden”, vertelt Sergei. „Door de crisis is dat heel moeilijk gebleken. Toch hebben we een redelijk budget van ongeveer 4.500 euro kunnen bijeensprokkelen. Daar zijn we heel creatief mee omgesprongen. We organiseerden originele activiteiten die niet zo veel kostten. Dat toont ook aan dat we niet kwistig met de centen zullen omspringen.”…

Maar wie moet er volgens jullie winnen? Laat je stem snel horen en verspreid de boodschap!

Wie wordt Kulakpreses 2010 ?customer surveys

(MVM)

Uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 23 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier