Los Gitanos de la Barbacoa gaan weer voor overwinning de Houtland Barbecue

Redactie KW

‘Los Gitanos de la Barbacoa’, een vriendengroep van de Roeselaarse AD Delhaize won vorig jaar de eerste prijs op de Torhoutse Houtland barbecue. Ook dit jaar zijn ze er klaar voor.

Het is volop barbecueseizoen, dat merk je aan de geuren die in ieders tuin opstijgen, maar voor sommige mensen is dat nog net iets serieuzer dan voor anderen. Voor ‘Los Gitanos de la Barbacoa’ is het dan wel nog altijd dikke pret, het is ook wel ‘serieuze business’ als ze meedoen aan een wedstrijd.

Vorig jaar haalde de vriendengroep van de ‘groene Delhaize’ nog de eerste prijs op de Torhoutse Houtland barbecue, een wedstrijd die wordt ingericht door de ‘BBQ Fielesoofen Torhout’ en dit jaar willen ze even goed doen. De wedstrijd vindt plaats op 30 augustus en zowel presentatie als product worden beoordeeld. Op het spel staat het Belgisch kampioenschap. De jury zal opnieuw samengesteld zijn uit enkele prominenten waaronder Herr Seele, presentator en peetvader van het initiatief, West-Vlaams stemmenkanon Hilde Crevits en de Torhoutse burgemeester. (FV/JV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 10 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier