Loopweide voor honden geopend aan Oude Steenweg

Redactie KW

Aan de voetgangerstunnel in de Oude Steenweg heeft het stadsbestuur een loopweide voor honden opengesteld. Baasjes kunnen er hun viervoeter zonder leiband laten rondsnuffelen.

Hondenbaasjes die hun troeteldier uitlaten, zijn aan een aantal regels gebonden. Zo stelt het politiereglement dat de viervoeter aan de leiband moet lopen en dat hondendrol moet worden opgeruimd.

Om het probleem van de hondendrollen aan te pakken, installeerde het stadsbestuur eerder al hondenpoepbuizen en hondentoiletten. Met het openen van de loopweide voor honden krijgen eigenaars van viervoeters er een extra faciliteit bij.

Speeltjes

Het gaat om een afgebakend grasplein van ongeveer 250 vierkante meter. Aan de ingang kunnen hondeneigenaars een hondenpoepzakje bekomen. Op het grasplein zijn verscheidene hondenspeeltjes aangebracht en in het midden is een heuvel aangelegd waar de hondenliefhebbers een overzicht hebben op het terrein. Het terrein is ook voorzien van een aantal bomen en struiken.

Bij de opening van het terrein kwam een twintigtal hondenbezitter een kijkje nemen. De dierenvrienden vonden het een goed initiatief van de stad om een plek te creëren waar honden zonder leiband kunnen rond lopen. Voor hun inspanning kregen de eigenaars wat hondenspeeltjes. De stad overweegt om nog zitbanken te plaatsen zodat de baasjes wat kunnen uitrusten terwijl hun hond het terrein verkent.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier