Loonwerker uit Ruiselede zwaar toegetakeld door overvallers

Redactie KW

Een alleenstaande man van 44 uit Ruiselede is in de nacht van zondag op maandag door het oog van de naald gekropen. Drie overvallers verplichtten hem met zwaar geweld de pincode van zijn bankkaart te geven.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De man kwam rond middernacht thuis en werd aangevallen door drie mannen, die eerder zijn woning al hadden doorzocht op zoek naar cash geld. Dat vonden ze niet, dus hoopten ze alsnog zijn bankkaart buit te maken.

De man weigerde echter op hun eisen in te gaan, en moest dat bijna met zijn leven bekopen: hij kreeg messteken in zijn been, werd met een hamer in het gezicht geslagen en kreeg zelfs de loop van een pistool in de mond geduwd. Uiteindelijk ging hij toch overstag en gaf het trio zijn bankkaart en de bijhorende pincode.

Nog zelf naar huis van zus gestrompeld

Het drietal vertrok, nadat ze de man hadden gekneveld met een soort nylondraad. Niettemin kon hij alsnog op eigen krachten tot bij de woning van zijn zus strompelen, even verderop in de buurt. Daar kreeg hij de eerste zorgen toegediend, vervolgens werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

Van de daders is er voorlopig geen spoor, het parket van Brugge neemt de zaak bijzonder ernstig.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier