Loods uitgebrand in Brugge, omgeving afgesloten na ontploffingsgevaar

Redactie KW

(UPDATE 4) Bij verhuurwinkel Huurland in Brugge heeft een brand heel wat schade veroorzaakt. Het vuur ontstond rond de middag in een loods, waar een werkplaats is gevestigd. Omdat er ontploffingsgevaar was, werd een veiligheidsperimeter ingesteld, maar die is intussen weer opgeheven. Eén man moest met brandwonden naar het ziekenhuis.

De brand ontstond wellicht na een kleine ontploffing tijdens schijfwerken in een werkplaats in een loods bij de verhuurwinkel. Op dat ogenblik waren drie werknemers van Huurland in de loods aan het werk. Eén van hen raakte gewond, hij liep brandwonden tot in de tweede graad op.

Omdat er tweeduizend liter propaangas lag opgeslagen, en er dus nog meer ontploffingsgevaar was, besloot de brandweer om een zone rond het gebouw langs de Blankenbergse Steenweg af te sluiten. Er waren effectief enkele kleine ontploffingen te horen en het dak stortte in.

Door de felle wind dreigde het vuur over te slaan op een huis met garage en een schrijnwerkerij, maar dat kon de brandweer verhinderen. De loods bij Huurland is wel volledig uitgebrand.

Loods uitgebrand in Brugge, omgeving afgesloten na ontploffingsgevaar

Bekijk hier de reportage

(JV)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier