Loods Ten Bogaerde wordt George Grardmuseum

Redactie KW

De gemeenteraad van Koksijde komt op maandag 17 mei bijeen. Belangrijk is dat de eerste drie punten gaan over de oprichting van een George Grardmuseum in de loods van Ten Bogaerde.

In 2009 overleed de echtgenoot van Franne Van Mieghem. Samen met zijn echtgenote Franne en Chantal Grard was hij de grote bezieler en drijvende kracht achter het museum George Grard in Gijverinkhove. Door zijn overlijden en om financie redenen, zag Fancine Van Mieghem zich genoodzaakt het museum in Alveringem eind 2009 te sluiten. Met het verdwijnen van de nalatenschap van George Grard zou een groot gedeelte van het lokale erfgoed en de verankering met Sint-Idesbald verdwijnen.

Collectie overgenomen

Van Mieghem nam contact op met het gemeentebestuur van Koksijde of er interesse was om de collectie Grard over te nemen en met het oog op de oprichting van een George Grardmuseum in Koksijde. De gemeenteraad zal zich nu buigen over de aankoop van een bronzen beeldhouwwerk en de restauratie van elf gipsen beelden. Ook de opgemaakte schenkingsovereenkomst met de overdracht van het patrimonium Stichting George Grard besproken worden.

(CJK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 14 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier