Loods Borra brandt uit, geen slachtoffers

Redactie KW

Een loods achter de weegbrug langs de Provinciebaan 31 in Koekelare, bekend als de loods Borra, liep woensdagavond zware averij op bij een brand.

De brandweerkorpsen van Koekelare, Gistel, Torhout en Kortemark kwamen ter plaatse met extra watertanks om het vuur onder controle te krijgen.

„Om 18.02 uur werden we opgeroepen voor een hangarbrand”, aldus commandant Germain Tratsaert. „Ik zag al van in de verte een zware rookontwikkeling en heb versterking gevraagd van twee tankwagens uit Gistel. Bij het nader komen zag ik de ernst van de toestand en besliste om extra waterbevoorrading van Torhout en Kortemark te laten aanrukken. Het betrof immers een loods van 40 op 60 meter.”

Freddy Verhoegstraete uit Moere was op het moment van de brand nabij de loodsen bezig met paardrijlessen. „Het waren de kinderen die mij kwamen roepen dat het brandde in de loods. De paarden aan de zijkant diende ik snel te evacueren. Volgens mij ontstond het vuur door zelfontbranding, de kinderen zijn in elk geval constant rond mij geweest.”

Een groot deel van de platen van de bovenbouw is gesprongen of opgebrand. Er is ook veel schade binnenin. De brandweer verplaatste stro en hooi naar buiten en bluste daar nog na.(AVK)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier