Lonely Planet noemt België een topbestemming in 2014 dankzij oorlogsverleden Ieper

Redactie KW

België staat op de achtste plaats in de top tien van landen die reizigers in 2014 volgens de gezaghebbende reisgidsenuitgever Lonely Planet absoluut moeten bezoeken.

Eén en ander heeft te maken met de start van de herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog. Dat blijkt uit de jongste editie van “Lonely Planet’s Best in Travel 2014”, die vandaag gelanceerd wordt. Alle eer gaat naar de stad Ieper, met een verwijzing naar de Menenpoort en de Last Post. De gids verwacht tot 2018 een enorme toestroom van bezoekers, door de herdenkingen in het kader van WOI. “Het land mag dan wel in het verleden over het hoofd gezien zijn als reisbestemming, die herdenking kan dat allemaal veranderen, ” merkt auteur Tom Hall op.

Brugge

De reisgids prijst de “pittoreske” stad Brugge en de “verrassend chique kust”. “Lonely Planet’s Best in Travel 2014” is de negende editie van de jaarlijkse reisgids. Brazilië staat op nummer één van de te bezoeken landen. De top drie wordt verder aangevuld met Antarctica en Schotland. Op vier staat Zweden, gevolgd door Malawi, Mexico, Seychellen, België, Macedonië en Maleisië.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier