Lokale politie Oostende rekent jongerenbende in voor diefstallen en inbraken

Redactie KW

De lokale politie van Oostende is op het spoor gekomen van een jongerenbende die heel wat diefstallen en inbraken op haar actief heeft. Momenteel werden er reeds een tiental jongeren gearresteerd met het oog op verhoor. Drie meerderjarigen die betrokken waren bij diverse feiten werden aangehouden door de onderzoeksrechter en werden opgesloten in de gevangenis van Brugge.

Vijf minderjarigen werden overgebracht naar het gesloten centrum van Everberg, 2 minderjarigen werden geplaatst in het gesloten centrum van Ruiselede. De bende komt in aanmerking voor tal van diefstallen op het grondgebied van Oostende, al dan niet met verzwarende omstandigheden en opzettelijke vernielingen. Minstens een dertigtal recente feiten zou kunnen gelinkt worden aan deze bende. Een deel van de buit kon ondertussen gerecupereerd worden. Tijdens het onderzoek kon er ook een cannabisplantage van een 50-tal planten ontmanteld worden.

Slachtoffers

De meeste jongeren waren reeds gekend bij de politie en wonen in Oostende of de omgeving. De herkomst van de buit is gekend en de slachtoffers zullen door de lokale politie Oostende eerstdaags gecontacteerd worden.

(A.D.)

Lokale politie Oostende rekent jongerenbende in voor diefstallen en inbraken

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier