Lokale politie Damme/Knokke-Heist maakt jonge fietsers wegwijs via app

Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist stelde de afgelopen weken een nieuwe applicatie met verkeers- en mobiliteitseducatieve fietsroutes voor aan de leerlingen van het zesde leerjaar.

De werkgroep VErkeers- en MObiliteitsEducatie (kortweg VEMOE) van de lokale politie zet zich al enkele jaren in om leerlingen, op een veilige en milieuvriendelijke manier, te leren participeren aan het verkeer. Om de kinderen van het zesde leerjaar optimaal te ondersteunen in het verkeer, ontwikkelde de werkgroep een ‘moving forward’-applicatie met drie verkeers- en mobiliteitseducatieve fietsroutes.

Er bestaat een route in Damme, Knokke en Heist. De fietsroutes bevatten diverse verkeersknelpunten, waar de kinderen in school- en gezinsverband op kunnen oefenen voor het ‘grote fietsexamen’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, waar alle scholen in de politiezone aan deelnemen. Wie de app zelf ook wil gebruiken, kan dat via een link op de website van de lokale politie Damme/Knokke-Heist www.lokalepolitie.be/5446.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier