Lokaal ambachtelijk bedrijventerrein krijgt nieuwe locatie

Redactie KW

Het lokaal bedrijventerrein zou nu toch in Hooglede een onderkomen mogen vinden. De Meiboomstraat, aan de overkant van Golfkarton Soenen, lijkt de beste locatie.

Na maandenlang overleg en onderhandelen heeft het schepencollege de knoop kunnen doorhakken omtrent de inplanting van de site voor een lokaal bedrijventerrein. Al in oktober 2008 communiceerde de groep Samen dat ze eerst in alle rust de mogelijkheden tot alternatieve piste wilden onderzoeken en hierrond overleg plegen met de hogere overheden om zo tot een nieuw voorstel te komen.

Burgemeester Jozef Lokere?: „Op vrijdag 30 januari, een dag na de gemeenteraad, heb ik samen met schepen van ruimtelijke ordening Willy Demunster en de stedenbouwkundige ambtenaar een finale vergadering gehad met gedeputeerde Patrick Vangheluwe en zijn nauwste medewerkers, en Patrick Zutterman als directeur WVI. Op deze vergadering werd in gezamenlijk overleg besloten om de piste van inplanting in de Stationsstraat te verlaten. Tevens wordt de site in de Bollestraat – Bruggesteenweg niet weerhouden. Alle aanwezigen op deze vergadering waren unaniem akkoord dat de inplanting van een lokaal bedrijventerrein, gezien de huidige omstandigheden, ideaal gesitueerd zou worden ofwel langs de Meiboomstraat ter hoogte van Golfkarton Soenen ofwel tussen de Bollestraat en de spoorweg. Uit de gesprekken bleek echter dat de Meiboomstraat meer kans maakt tot slagen dan de Bollestraat gezien de opgelegde voorwaarden en geografische ligging. Beide nieuwe voorstellen werden geselecteerd uit de oorspronkelijke 8 alternatieve locaties voorgesteld door het gemeentebestuur.” (Joost Decorte)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 6 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier