Logi Technic uit Jabbeke en Deerlijk dwarsboomt volgens bonden sociale verkiezingen

Redactie KW

Het bedrijf Logi Technic, met onder meer vestigingen in Jabbeke en Deerlijk, dwarsboomt de sociale verkiezingen. Dat zegt ACV Metaal West-Vlaanderen. Volgende maand vinden de verkiezingen plaats om vertegenwoordigers te kiezen in de officiële overlegorganen en de preventiecomités. Maar die vlieger gaat niet op bij Logic Technics. De directie zou de kandidaten onder druk hebben gezet om zich terug te trekken. Het gevolg is dat er geen vertegenwoordiging van de werknemers komt.

De poppen gingen aan het dansen toen de directie in maart de lijst met de 7 ACV kandidaten onder ogen kreeg. Eén voor één werden de kandidaten op het matje geroepen. Tijdens die gesprekken onder vier ogen zijn volgens de vakbond de werknemers onder druk gezet. Luc Logghe (ACV): ” Blijkbaar heeft hij overtuigende argumenten uit zijn mouw geschut. Ik vertel geen details maar de mensen werden gedwongen om een papier te tekenen om hun kandidatuur in te trekken.”

Zaakvoerder Johan Gitsels geeft toe dat hij de kandidaten bij zich heeft geroepen nadat hij de kandidatenlijst onder ogen had gekregen. En dat ze achteraf bakzeil haalden was het resultaat van een overtuigend gesprek. Gitsels: “Ik heb die 7 mensen uitgenodigd voor een gesprek want wij staan voor open communicatie. Al vrij snel bleek dat ze onder druk op die lijst staan en dat ze achter het bedrijf staan. Daarom hebben ze zich vrijwillig terug getrokken.”

De vakbond denkt er duidelijk anders over. Ze pikt het niet dat de directie sociale verkiezingen boycot. Die vinden trouwens plaats van 7 tot 20 mei. Maar dus niet bij Logi Technic.

Logi Technic uit Jabbeke en Deerlijk dwarsboomt volgens bonden sociale verkiezingen

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier