Lissewege wil onafhankelijkheid

Redactie KW

In Zwankendamme en Lissewege vinden heel wat mensen dat de stad Brugge meer aandacht moet hebben voor de polderdorpen. Als ludieke actie hebben ze afgelopen weekend opgeroepen voor de onafhankelijkheid van Stad Lissewege. Het zijn enkele vrienden op café die tot hun verbazing vaststellen dat heel wat dorpelingen er zo over denken. Op de facebookgroep Stad Lissewege hebben zich al 175 onafhankelijkheidstrijders aangemeld.

Zwankendamme en een kilometer verderop Lissewege. Vriend en vijand geven toe dat het mooie polderdorpen zijn, maar er leeft wat ongenoegen. De dorpen liggen geprangd tussen de haven, de spoorwegen en het zware verkeer en boven alles leeft het idee dat moederstad Brugge onvoldoende zorgt voor de dorpen.

Facebookgroep

In de plaatselijke slagerij in Zwankendamme staat Kurt Deschacht. Samen met vrienden heeft hij de facebookgroep Stad Lissewege opgericht. Nog geen drie dagen later zijn al 175 mensen lid. Zwankendamme telde vroeger 12 cafés. Er was veel volk van de glasfabriek en het toenmalige Carcoke. Ondertussen is veel veranderd.

Er leeft begrip voor de ludieke oproep van de dorpelingen in de dorpen zelf. In de stad Brugge zegt het bestuur dat ze echt wel voldoende aandacht hebben voor Lissewege en Zwankendamme.

De onafhankelijk van de dorpen is het Noorden van Brugge is wellicht niet voor morgen, Maar mogelijk dient een groep inwoners een eigen lijst in voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. (SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier