Lise, finaliste So you think you can dance, heeft West-Vlaamse roots

Redactie KW

Toen Enora Oplinus zondag moest afhaken in de halve finale van het dansprogramma So you think you can dance gingen we ervan uit dat we de hoop op West-Vlaamse winst mochten opbergen. Maar kijk, Lise, de enige overblijvende Belgische deelneemster, heeft West-Vlaamse roots.

Lise, beroepshalve danseres zonder dat ze daarvoor een professionele opleiding nodig had, woont in Lot, maar haar ouders en grootouders zijn rasechte West-Vlamingen uit de streek van Torhout. Er wordt dan ook in onze provincie actie gevoerd om de danseres te steunen. Onder meer Kathleen Hommez, een tante van haar, en Lise’s moeder Marijke sparen kosten, moeite noch opvallende borden in de tuin om Lise te steunen.

Finale

Zondag 28 november treedt Lise aan in de finale van So you think you can dance tegen Lorenzo, Natascha en Floris, drie Nederlandse deelnemers. Een favoriet is er niet en Lise maakt zeker een goeie kans, te oordelen aan de lovende commentaren van de jury. In de vorige aflevering zette ze nog een puike prestatie neer ondanks een pijnlijke enkel na een foutje tijdens de repetities. Enora, de Roeselaarse halve finaliste, kreeg zondag ook goeie kritiek, maar dat bleek niet voldoende voor een finaleplaats.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier