Lisbeth Gruwez opent morgen Next in Kortrijk

Lisbeth Gruwez opent morgen Next in Kortrijk
Redactie KW

Morgen schiet het eerste grensoverschrijdende cultuurfestival Next uit de startblokken, in het Buda Kunstencentrum in Kortrijk, en ook in culturele centra in Doornik en Rijsel. In Kortrijk is er een heel feestweekend gepland, de openingsvoorstelling is van de jonge danseres-choreografe Lisbeth Gruwez, zelf uit Kortrijk. Zij stelt er in première haar nieuwe stuk, Birth of Prey, voor.

Het menselijk lichaam zit vol met dierlijke signalen, en reflexen. Die worden allemaal gecontroleerd door onze geest. Maar wàt stuurt die geest? Lisbeth Gruwez zoekt het antwoord in Birth of Prey, haar nieuwe voorstelling. Een link naar haar eigen manier van dansen, die heel fysiek en onrustig is.

Birth of Prey is de derde voorstelling die Gruwez helemaal zelf uitwerkt en danst. Deze keer staat ze niet alleen op scène, ze koos voor twee live-muzikanten. Een uitdaging, maar meteen ook een grens, zelfs letterlijk.

De voorstelling werd zo goed als helemaal in Buda Kunstencentrum gemaakt. Het is de tweede keer dat Gruwez hier werkt.

Birth of Prey is morgen en zaterdag te zien in Buda Kunstencentrum. De voorstelling opent Next, het allereerste grensoverschrijdende kunstenfestival in de eurometropool Kortrijk-Rijsel-Doornik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier