Lionsclub eerste serviceclub in Heuvelland

Foto EF © Eric Flamand
Redactie KW

De eerste serviceclub in Heuvelland is een feit. Op zaterdag 18 juni vindt de officiële charteroverhandiging plaats van de nieuwe lokale Lionsclub. De club bestaat uit 23 vrienden die allen hetzelfde doel voor ogen hebben : ten dienste staan van mensen die het minder goed hebben.

“Een nieuwe club moet minstens twintig leden tellen. Wij konden op een jaar tijd 23 gemotiveerde mensen bij elkaar brengen om mee te werken aan de steun van sociale projecten. We kozen voor Heuvelland omdat hier nog geen serviceclub is en omdat we houden van de mooie regio. De nieuwe club moet ook voorgedragen worden door peterclubs. Onze peters zijn Lionsclub Kortrijk Mercurius en Lionsclub Zwevegem. Een derde vereiste is twee keer per maand vergaderen. Maar ook dat vormde geen probleem, wij waren danig enthousiast dat we onmiddellijk wilden starten”, aldus Patrick Geelhand de Merxem, voorzitter effectieven.

Lionsclub Heuvelland zal zoveel mogelijk lokale doelen steunen. “Onze eerste actie was het sponsoren van Dranouter Bad. Andere toekomstige projecten kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met Huize Godtschalck, voedselpakketten uitdelen, het milieu of de Cliniclowns. Verschillende commissies binnen onze club bestuderen de projecten. Daarna worden de voorstellen besproken in de algemene vergaderingen, die elke eerste en derde woensdag van de maand plaatsvinden in Hostellerie Mont Kemmel. De projecten steunen we met geld van onszelf, van onze acties of van sponsors. Van de leden wordt dus verwacht dat ze actief bijdragen tot de goede werking van de club”, benadrukt Patrick.

Op zaterdag 18 juni vindt het Charterfeest plaats van Lionsclub Heuvelland. In het Gemeentehuis De Warande zal gouverneur Carlos De Troch het charter overhandigen. “Na het academisch gedeelte worden de fanions uitgewisseld. Dat zijn vlaggetjes die we bij bezoeken aan andere clubs overhandigen. ‘s Avonds is er een gala-avond waar we eventueel met de opbrengst al een volgend project in Heuvelland kunnen steunen”, besluit Patrick Geelhand de Merxem. (EB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier