Lions Club Ieper koopt pand voor sociale projecten

Redactie KW

Lions Club was al een paar jaar op zoek naar een pand om sociale verenigingen, die zonder enige vorm van subsidies moeten overleven, een plaats te geven. Nu heeft de club een ruimte gevonden in het private deel van de nieuwbouw naast Het Perron. De voedselbedeling en de kledijdienst van Tegoare krijgen er een vaste stek.

De club slaagde in haar opdracht met een deel van het legaat van de zussen Deryckere, die in 2009 hun fortuin overlieten aan service clubs Lions en Rotary. “We horen het geld te besteden aan een ‘excellent sociaal of cultureel project in Ieper”, vertelt Lions Club-voorzitter Johan Tavernier. “Ieper heeft heel wat sociale verenigingen die prachtig werk verrichten, maar die het moeten doen zonder enige vorm van overheidssubsidiëring. Dus besloten we met Lions Club om een pand aan te kopen en het in te richten. We vonden een ruimte aan de achterkant van Het Perron. Probleem: we kunnen de werkingskosten ervan niet dragen. De oplossing: we kunnen rekenen op de steun van het OCMW, dat jaarlijks een werkingstoelage van 7.500 euro zal bijdragen.”

Aanvraag indienen

Van de 950 m² zal Lions Club 550 m² van het pand voor zijn rekening nemen. “Onze opdracht lijkt nu al zo goed als geslaagd, want het compromis met projectontwikkelaar De Steenoven wordt eerstdaags ondertekend. Het inrichten van de ruimte kan dus straks worden aangevat. We vermoeden dat het lokaal eind dit jaar volledig af is”, aldus Johan Tavernier. Twee organisaties -de voedselbedeling van vzw Emmaüs en de kledijdienst van Welzijnsschakel Tegoare- krijgen alvast een hun stek. “Ook andere verenigingen kunnen een aanvraag indienen, die we dan constructief zullen onderzoeken”, zegt Johan, die ervan overtuigd is dat het pand met zijn centrale ligging uitermate geschikt is voor dit project.

(HV/MV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier