Likeur Wipers Time staat in het teken van de Groote Oorlog

Redactie KW

Naast het Rememberence Beer 14-18 van brouwerij Eutropius uit Heule en de Poppy Pralines van chocolatier Zokola uit Krombeke (Poperinge) is er nu ook de likeur ‘Wipers Time’ van Wijngoed Zilver Cruys uit Boezinge, die verwijst naar de Eerste Wereldoorlog. In het vooruitzicht van de grote herdenkingsperiode van 2014 tot 2018 willen meer en meer handelaars en producenten van streekproducten hun graantje meepikken.

‘Wipers Time’ verwijst duidelijk naar de Eerste Wereldoorlog. De wijngaarden van nu vormden toen het slagveld. De eerste gasaanval vond er vlakbij plaats in 1915. Wijnboer Filip Decroix realiseert deze likeur op basis van puur druivensap en perensap. De vorm van de fles van de Wipers Time werd speciaal gekozen en heeft een duidelijke link met de Eerste Wereldoorlog. “Mijn nicht Kathleen Decroix heeft in haar tuin in Ieper een glazen flesje uitgegraven. Het bleek een rantsoenflesje te zijn van Britse soldaten. Met een glazen kurk. Daarvan hebben we een moderne variant gevonden in Tsjechië. En omdat de wijngaarden van ons Wijngoed Zilver Cruys pal op de WO I-frontlijn liggen, verwijst het etiket naar de Groote Oorlog. De naam ‘Wipers Time’ refereert trouwens naar de Wipers Times, het loopgravenkrantje van de Tommies,” verduidelijkt Filip.

Recent had hij mensen van the Royal British Legion op bezoek en die zijn erg geïnteresseerd in de producten van Wijngoed Zilver Cruys. Filip denkt er nu aan om rondleidingen voor Britse toeristen op zijn wijngoed te organiseren met de unieke combinatie van likeur met verhalen van het front van weleer.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier