Lijst Dedecker Oostende legt klacht neer tegen schepen Veulemans

Redactie KW

Dinsdag verscheen op redactie.be een opmerkelijk persbericht omtrent het illegaal ronselen van campagnemedewerkers door schepen Veulemans uit Oostende. Het persbericht spreekt over een brief, die de VRT-redactie had bereikt, waarmee schepen Veulemans op stadspapier medewerkers ronselt.

“Conform de wetgeving is het verboden om verkiezingscampagne te voeren vanuit de gemeentelijke kabinetten, noch vanuit openbare instellingen of openbare diensten. Schepen Veulemans moet dit weten en de wetten en regels gelden ook voor haar”, aldus Ignace Vandewalle.

Het persbericht citeert ook uit de brief en vermeldt dat schepen Veulemans gratis een hapje en een drankje aanbiedt voor de steun die ze hoopt te krijgen van de kiezers die ze aanschrijft.

“De verkiezingswetgeving is duidelijk tijdens de sperperiode is het verboden om kiezers via giften te beïnvloeden”, aldus nog Vandewalle.”

Lijst Dedecker Oostende zal conform artikel 201 van het lokaal en provinciaal kiesdecreet klacht neerleggen bij de Procureur des Konings, met de expliciete vraag dit voorval grondig te onderzoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier