Lijst Dedecker erkent Roeselaarse afdeling niet

Redactie KW

De lokale afdeling van Lijst Dedecker wordt niet langer erkend. Dat besliste het provinciebestuur van Lijst Dedecker West-Vlaanderen. Aanleiding zijn de vele spanningen in de lokale werking.

Van een lokale afdeling van Lijst Dedecker in Roeselare is geen sprake meer. Tot die conclusie kwam het provinciebestuur van Lijst Dedecker. “Er zijn de vele spanningen in de lokale werking, de onwil tot vredige samenwerking en de resultaatloze afspraken tussen de twee clans”, aldus voorzitter Ronny Aernoudt.

Dit houdt concreet in dat Lijst Dedecker Roeselare niet langer bestaat. “Noch Frederik Turpyn noch Gianni Boone mogen namens Lijst Dedecker Roeselare nog politieke standpunten in de pers of via de website verspreiden en Lijst Dedecker distantieert zich van het Feestcomité Democratisch Roeselare”, meldt Ronny Aernoudt.

“We betreuren dat we in een stad als Roeselare, waar ruim 10 procent van de mensen voor Lijst Dedecker stemmen en waar heel wat werk aan de winkel is, niet eendrachtig kon worden samengewerkt. We hopen binnenkort een nieuwe Roeselaarse LDD-trein op de sporen te kunnen zetten. Ik zal er mij persoonlijk voor inzetten.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier