Lijk vermiste deken Kortrijk teruggevonden

Redactie KW

(UPDATE 3) In De Leie is het lichaam van de vermiste deken van Kortrijk teruggevonden. Het was een schipper die het lichaam in het water opmerkte ter hoogte van Wielsbeke. Deken Marc Gesquière was sinds half februari vermist. Het parket van Kortrijk bevestigde dat hij zelfmoord pleegde. Getuigen zagen hem voor het laatst aan de Noodbrug in Kortrijk.

Marc Gesquière werd voor het laatst gezien op een eucharistieviering op zondag, en tijdens een bezoek aan zijn vader. Op maandagmorgen was hij niet op de afspraak voor een vergadering. De man van zestig bleek spoorloos, zijn auto stond nog thuis.

Drie getuigen

Nu blijkt dat hij na het bezoek aan zijn vader nog thuis is geweest, en daar zijn gsm en jas heeft achtergelaten. Nadien hebben nog drie getuigen de deken nog gezien aan de Noodbrug in Kortrijk, aan de voormalige Budabrug. Een autopsie bevestigt nu ook dat de man zelfmoord pleegde, en vermoedelijk aan de brug in het water is terechtgekomen.

Het parket zocht enkele keren langs De Leie in de regio, maar die zoekacties leverden toen niets op.

Bij de dekenij in Kortrijk wordt verslagen gereageerd op het overlijden van de deken, en de omstandigheden waarin. Tegelijk is er ook opluchting dat er duidelijkheid is over wat er met de deken is gebeurd.

Reactie bisschop

“Het is goed dat er uitsluitsel is gekomen en dat we nu niet meer in onzekerheid leven. We zijn natuurlijk heel bedroefd om wat er gebeurd is.” Dat zegt mgr. Jozef De Kesel, bisschop van Brugge, naar aanleiding van het terugvinden van het lichaam van de Kortrijkse deken Marc Gesquière in de Leie in Wielsbeke.

“We delen in de rouw en het verdriet van zijn oude vader, van heel zijn familie en van de vele medewerkers die hem in Kortrijk omringden. Nu kunnen we niets anders meer doen dan hem toevertrouwen aan Gods barmhartigheid”, aldus nog de bisschop.

(jv)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00. Meer ook in Kkrant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier