Lijk ontdekt in Koninklijke Jachthaven in Nieuwpoort

Redactie KW

(UPDATE) In Nieuwpoort is vrijdag het stoffelijk overschot van een man uit het water gehaald dat ronddreef in de Koninklijk Jachthaven. Het gaat om een man wiens boot daar lag aangemeerd.

Het lijk werd rond 13 uur ontdekt, drijvend tussen de boten die er
liggen aangemeerd. De brandweer van Nieuwpoort heeft het levenloze lichaam van de man uit het water gehaald. Het parket van Veurne stuurde een wetsdokter ter plaatse die de precieze doodsoorzaak zal moeten vaststellen.

La Belle Sea

Het levenloze lichaam werd opgemerkt aan ponton E en even later door duikers van de brandweer uit het water gehaald. De man verbleef op een yacht ‘La Belle Sea’ dat aan hetzelfde ponton is aangemeerd. Volgens de eerste vaststellingen zou het slachtoffer de Franse nationaliteit hebben en 60 jaar oud zijn.

Al tijdje in het water

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 27 augustus 2010

Het zou kunnen dat de drenkeling al een tijdje in het water lag maar nu pas werd opgemerkt. Er komt een sporenonderzoek en een authopsie om de doodsoorzaak te onderzoeken. Ook de Zeevaartpolitie doet een onderzoek. De toegang tot het ponton en de weg naar de jachthaven werd tijdens de vaststellingen afgesloten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier