Lifters uit Veurne en Moere kregen lift van Franse stervoetballer Nicolas Anelka

Redactie KW

Mathijs Himpens uit Veurne en zijn teamgenoot Bert Clybouw uit Moere namen voor de tweede keer deel aan de populaire liftwedstrijd Route du Soleil. Nadat ze vorig jaar werden opgepikt door een porno-actrice, keerden ze ook nu weer met een straf verhaal naar huis. De twee kregen immers een lift van de Franse profvoetballer Nicolas Anelka en mochten even achter het stuur kruipen van zijn gloednieuwe BMW.

Samen met meer dan honderd andere teams, vertrokken Mathijs en Bert op 5 juli uit Gent, om zeven dagen en even veel etappes later al liftend de Spaanse Costa Brava te bereiken. “Op dag vier stonden we te wachten aan een tankstation, zo’n zestig kilometer voor de splitsing tussen Avignon en Montpellier”, vertelt Mathijs. “Vlak voor onze neus parkeerde ineens een peperdure BMW-cabrio, die een al even chique jetski voorttrok. We vroegen de twee inzittenden of ze ons een lift wilden geven en ze stemden daar meteen mee in.”

“Wie is Anelka?”

“Toen we vertrokken, vroeg de passagier of we de chauffeur niet herkenden. We keken natuurlijk raar op van die vraag, maar moesten hem teleurstellen. Hij vertelde dat we een lift hadden versierd van Anelka, waarop Bert door het dolle heen was. Ikzelf probeerde mijn teamgenoot echter subtiel te vragen wie die Anelka eigenlijk is. Best wel gênant natuurlijk”, lacht hij.

(WV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier