Lieten belooft meer middelen voor regionale omroepen

Redactie KW

Het probleem van de regionale zenders laat alvast de politici in het Vlaams parlement niet koud. Dat bleek tijdens een actuele vraag van Open VLD’er Bart Tommelein.

Over alle partijen heen is er een breed draagvlak om de regionale zenders te steunen in hun zoektocht naar middelen om kwaliteitsvolle nieuwsuitzendingen te blijven maken.

“Als we een beleid willen hebben dat kwaliteitsvolle regionale televisie in Vlaanderen ondersteunt en mogelijk maakt, dan zal dat alleen kunnen door een gedeelde inspanning van onze distributeurs en de Vlaamse overheid. Dan kunnen de zenders dat vervolledigen met commerciële inkomsten”, zegt Bart Caron, Vlaams Volksvertegenwoordiger voor Groen!

Overheidscommunicatie

Oostendenaar Bart Tommelein, Vlaams parlementslid voor Open VLD heeft dan weer voorstellen rond overheidscommunicatie, zoals ook Carl Decaluwe (Cd&V) uit Kortrijk er heeft.” Het is belangrijk om de landing in te zetten. Ofwel is het a, ofwel is het b, maar hopelijk is het positief. Vanuit het politieke veld zou er toch een signaal naar de distributeurs moeten kunnen komen. Minister, moest het niet lukken, dan heb ik een voorstel van decreet achter de hand. U weet dat. We gaan toch proberen om de regionale zenders een reddingsboei aan te reiken.

Ook Wilfried Vandaele (N-VA), trad zijn collega’s bij. ” U moet die stappen zetten, vinden we, want het zou niet goed zijn dat u de geschiedenis zou ingaan als de minister in wiens beleidsperiode de regionale zenders aan hun einde zijn gekomen. In haar antwoord herhaalde minister Lieten haar bezorgdheid. Ze belooft alvast een inspanning te doen om overheidscommunicatie ook vaker via regionale omroepen te voeren.

Bekijk hier de reportage

(B.C./A.D.)

Meer vanavond in het nieuwe op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier