Lieske en Yannick uit Waregem winnen EK Argentijnse tango in Rome

Redactie KW

Lieske De Vuyst en Yannick Vanhove mogen zich de nieuwe Europese kampioenen Argentijnse tango noemen. Door deze knalprestatie kwalificeerden de uitgeweken Oost-Vlamingen zich meteen ook voor de finale van het wereldkampioenschap. Dat vindt plaats in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. “Een unicum voor ons land”, vertelt het koppel.

De 26-jarige Lieske en de 27-jarige Yannick vormen in het dagelijkse leven een paar, maar ook op de dansvloer vullen ze elkaar perfect aan. Dansen is hun alles. Met Tangorrion staan ze aan het hoofd van een school voor Argentijnse tango. Het koppel geeft les in Gent, Kortrijk en Moeskroen en woont al enkele jaren in het centrum van Waregem.

WK in Buenos Aires

Vorig jaar namen ze deel aan het Europees kampioenschap in Turijn waar ze in de categorie tango salon een mooie vierde plaats veroverden. In de andere categorie eindigden ze tiende. “Daarom durfden we nu stilletjes hopen op een podiumplaats”, verduidelijkt Lieske. “Van winst durfden we zelfs niet dromen. Het Europees kampioenschap is een hoog aangeschreven treffen voor alle professionele tangodansers en leerkrachten. Alleen daardoor al geeft deze titel ons zeer veel voldoening.”

“Door onze overwinning in de tango salon zijn we voor die categorie rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het WK in Buenos Aires. In de tango escenario werden we vice-kampioen, wat betekent dat we in die categorie de voorrondes moeten dansen. We zijn blij met wat we tot dusver bereikt hebben, maar beseffen ook dat het niveau in Argentinië nog een stuk hoger zal liggen.”

(BW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier