Lier van 44 ton vertrokken bij Brusselle in Nieuwpoort

Redactie KW

Bij Brusselle in Nieuwpoort is een bijzondere vracht vertrokken naar een scheepswerf in Nederland. Het gaat om een enorme scheepslier van meer dan 40 ton en 3 meter hoog. Het Nieuwpoortse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van dergelijke buitenformaten. Maar deze vracht was toch wel iets bijzonders.

Op alle oceanen tref je de naam Brusselle aan. Want het Nieuwpoorts bedrijf heeft een ijzeren reputatie in de maritieme wereld. Brusselle is gespecialiseerd in op maat gemaakte lieren en stuurmachines voor de grootste schepen. Zoals een lier van 44 ton die bestemd is voor een baggerponton van de DEME-vloot.

Vol orderboekje

André Brusselle begon zo’n 100 jaar geleden op de Nieuwpoortse visserskaai. Toen de vissersvloot overschakelde van zeilschepen op motorkotters bestelden de vissers een vislier bij de plaatselijke smid. Dat was het begin van een succesverhaal. Als wereldspeler zit het orderboekje nu al vol tot eind 2012. Dat zijn goede vooruitzichten voor de 85 werknemers. Tot 5 jaar geleden was Brusselle nog een familiebedrijf. Het bedrijf, dat een jaaromzet draait van 14 miljoen euro, is overgenomen door een Nederlandse investeringsgroep.

Lier van 44 ton vertrokken bij Brusselle in Nieuwpoort

Bekijk hier de reportage

(BV/AD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18.00 u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier