Lid rappersbende RAW13 uit Koekelare blijft in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft beslist dat Kevin D. (21) onder voorwaarden mag vrijkomen. Het parket tekende beroep aan waardoor het lid van de hiphopbende RAW13 nog zeker twee weken in de cel blijft.

Tijdens de nacht van 15 op 16 juli 2011 scheurde de Oostendse hiphopbende RAW13 in een pick-up door de uitgaansbuurt van Torhout. Bij die raid vielen een dodelijk slachtoffer en twee zwaargewonden. Kevin D. uit Koekelare wordt ervan verdacht messteken te hebben uitgedeeld aan het dodelijk slachtoffer Jeroen Balloey.

Geen verrassing

De beslissing van de raadkamer komt niet als een complete verrassing. Eerder deze zomer werd ook Jacky L. uit Lichtervelde al vrijgelaten. Na die beslissing vroeg Hans Beerlandt, advocaat van D., om consequent te zijn en ook zijn cliënt vrij te laten. Meester Beerlandt merkte op dat zijn cliënt een woonst en een vaste vriendin heeft. Over twee weken zal de KI in Gent beslissen over de vrijlating van Kevin D.

Onderzoek in eindfase

Ondertussen zit het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in een eindfase. Twee jaar na de feiten is het wel nog steeds wachten op een aantal psychiatrische verslagen. Waarschijnlijk zullen vijf leden van RAW13 zich voor een assisenjury moeten verantwoorden. Kevin G. en bendeleider Robin Van Bossuyt werden na een reconstructie in februari 2012 al vrijgelaten. Johny D. zat onmiddellijk na de feiten amper enkele weken in de cel

(SVK/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier