Lichtervelde zaterdag in teken van de blues

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Bluesliefhebbers kunnen zaterdag hun melancholische hart ophalen in Lichtervelde. Het Delirium Bluesfestival pakt uit met enkele kleppers uit het genre, zoals The Blues Against Youth en Innes Sibun.

Het Delirium Bluesfestival werd 18 jaar geleden opgericht in Handzame, waar het festival tot drie jaar geleden plaatsvond. Het begon als een kleinschalig evenement, met op de affiche onder andere Give Buzze, ‘t Hof van Commerce en Wouter Deprez. In de loop der jaren groeide het uit tot een gerespecteerd rock-bluesfestival, met tal van grote namen op de affiche. “Het is onze bedoeling om de betere rock- en bluesgitaristen naar ons podium te lokken en tot nu toe deden we dat met succes”, klinkt het bij organisatoren Dominiek Hemeryck, Alain Bogaert, Trui Devos en Carine Verroeye.

Treden aan op het hoofdpodium: The Stools (16.30 uur), The Blues Vision (18 uur), The Rhumba Kings (20 uur), Fried Bourbon en Bill Sheffield (22 uur) en headliner The Innes Sibun Bluesband (23.45 uur). Op het tweede podium wisselen The Blues Against Youth en Peter Nathanson de optredens met elkaar af, tussen de optredens op het hoofdpodium door.

Afspraak op zaterdag 21 april in OC Lichtenhove. Tickets kosten 17 euro in voorverkoop (13de Gebod Lichtervelde en Topdisc Torhout) en 20 euro aan de deur.

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier